Расчет индуцированного дефектом магнитного потока в сердечниках феррозонда - Яковенко, В В.; Корбан, Н. П.; Швец, С. Н. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2008)
Запропонований метод розрахунку магнітного потоку в осерді напівелементу ферозонду, який індукується полем щілинного дефекту. Основою методу є принцип взаємності К.М. Поліванова. Магнітне поле осердя ферозонда з котушкою розраховується шляхом чисельного розв’язання інтегрального рівняння Фредгольма першого роду відносно щільності простого шару магнітних зарядів. Приведені результати чисельного експерименту щодо розрахунку магнітного потоку в осерді напівелементу ферозонда при різних геометричних параметрах дефекта і ферозонда