Методика розрахунку високочастотних густиномірів з їх інваріантністю до коливань температури і тиску контрольованого середовища - Тараненко, Ю. К.; Петренко, А. Н. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2008)
Приведений аналіз проблем високочастотних методів контролю густини рідин і газів, визначені умови інваріантності цих густиномірів до змін температури і тиску контрольованих середовищ. Отримані залежності для чутливості перетворювачів густини. Приведений приклад розрахунку параметрів пластинчатих резонаторів диференціального перетворювача густини