Інформаційно-вимірювальна система контролю якості абсорбентів в установках осушення природного газу - Козак, О. Ф.; Карпаш, О. М.; Климишин, Я. Д.; Яворський, А. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2008)
Для оцінки якості абсорбентів установок осушення природного газу вибраний метод вимірювання потенціалу протікання контрольованої рідини. Метод реалізований в лабораторній установці експрес-контролю концентрації діетиленгліколя. Отримані експериментальні дані використані при синтезі математичної моделі інформаційно - вимірювальної системи. Розроблена технологічна схема інформаційно-вимірювальної системи для визначення якості абсорбентів в установках осушення природного газу