Peer-to-peer networks and their impact on the development of the internet and information techologies - Poryev, G. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2012)
Розглянуті історичні передумови виникнення однорангових мереж. Проаналізовано архітектуру мережі BitTorrent, зокрема, життєвий цикл публікації, засоби балансування навантаження та специфіка роботи трекерів. Запропоновано та експериментально перевірено новий підхід до підвищення ефективності обміну даними в мережах BitTorrent на основі оцінки метрики класу локальності.