Маніпуляційні системи вимірювального робота - Лещенко, Ю. П. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2011)
Наведено опис маніпуляційних систем вимірювальних роботів, розглянуто ступені рухомості маніпулятора, їх мінімально необхідне число. Описано маніпулятор з прямокутною, сферичною, циліндричною та кутовою системами координат