КОНТРОЛЬ ДИФУЗІЙНОГО ПРОЦЕСУ ЗАБРУДНЕННЯ ПІЩАНИХ ҐРУНТІВ - Камаєва, І. О.; Кривенко, Г. М.; Савчук, Л. Я.; Камаєва, Л. І. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2010)
У ході експериментальних досліджень дифузії солей у піщаних ґрунтах в лабораторних умовах отримано вибірку значень для коефіцієнта дифузії. Використовуючи метод найменших квадратів, отримана аналітична залежність коефіцієнта дифузії від відстані до сольового шару