Еколого-економічні аспекти контролю якості атмосферного повітря на міждержавному рівні - Федак, І. А. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2008)
Розглянуті основні напрями повітреохоронної діяльності в Україні і шляхи удосконалення її нормативно-методичної бази. Проаналізований економічний механізм управління якістю повітря на міждержавному рівні. Запропоновані еколого-економічні інструменти вирішення конфліктів при трансграничному перенесенні забруднюючих речовин шляхом розподілу між країнами квот на викиди і подальшої організації економічних відносин з приводу їх використання