Підвищення точності вимірювання маси скраплених нафтових газів у резервуарах - Демків, І. Б. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2012)
Розглянуті основи методу вимірювання маси скраплених нафтових газів при виконанні комерційних операцій. Проаналізовані особливості застосування для цілей цього методу імпульсної рефлектометрії. Досліджена математична модель запропонованих для застосування при обліку скраплених газів поліметричних інформаційно-вимірювальних систем. Здійснена оцінка похибки вимірювання при функціонуванні таких систем. Сформульовані способи підвищення точності вимірювання маси скраплених нафтових газів шляхом розробки відповідних програм з визначення поліномів функціональної залежності відносних похибок від конкретного аргументу на визначеній ділянці діапазону вимірювання для оцінки поточних значень характеристик похибок.