Використання імітансного методу для контролю твердості води - Мартинович, Н. В.; Походило, Є. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2011)
Запропоновано контролювати твердість питної води за параметрами комплексної провідності (адмітансу) двополюсника, яким вона подається в електричному колі змінного струму. Досліджено залежності активної та реактивної складових адмітансу води з різним рівнем твердості від частоти