МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ВПЛИВУ СИЛОВИХ ФАКТОРІВ НА ХАРАКТЕРИСТИКИ ТРУБОПРОВОДУ В ПРОЦЕСІ ЕКСПЛУАТАЦІЇ - Олійник, А. П.; Незамай, Б. С.; Рибіцький, І. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2018)
Проведено моделювання процесів кручення ділянки трубопроводу та деформації перерізів з метою виявлення їх впливу на напружений стан трубопроводів. Досліджено особливості впливу зміни форми перерізу на пропускну здатність трубопроводу та характеристики деформування.