МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ УЗГОДЖУЮЧОГО ШАРУ П’ЄЗОПЕРЕТВОРЮВАЧА ТА РОЗРАХУНОК ВТРАТ ЕНЕРГІЇ АКУСТИЧНИХ КОЛИВАНЬ ПРИ БЕЗКОНТАКТНОМУ СПОСОБІ ВИМІРЮВАННЯ ТОВЩИНИ - Рибіцький, І. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2007)
Проведено аналіз проблем, які виникають при розробці безконтактних ультразвукових перетворювачів. Розроблено математичну модель узгоджуючого шару ультразвукового перетворювача. Проведено порівняльний розрахунок втрат енергії акустичних коливань для двох перетворювачів з різними узгоджуючими шарами при безконтактному способі вимірювання товщини сталевої пластини. Здійснено вибір матеріалу узгоджуючого шару з оптимальним значенням акустичного імпедансу