СИСТЕМИ ОБЛІКУ І ВИМІРЮВАННЯ ВИТРАТИ ПРИРОДНОГО ГАЗУ ПРИ ЙОГО ТРАНСПОРТУВАННІ МАГІСТРАЛЬНИМИ ГАЗОПРОВОДАМИ В УМГ «ПРИКАРПАТТРАНСГАЗ» - Луцик, Р. П.; Кісіль, О. І. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2007)
Здійснений аналіз системи обліку природного газу на прикордонних газовимірювальних станціях, на пунктах прийому-передачі газу на магістральних газопроводах, на газорозподільних станціях, на пунктах вимірювання витрати газу компресорних станцій та підземних сховищ. Проаналізовано переваги та недоліки застосування методу змінного перепаду тиску при вимірюванні об’ємної витрати газу в УМГ «Прикарпаттрансгаз». Проведено порівняльний аналіз послідовної експлуатації систем обліку газу на базі звужуючих пристроїв, турбінних та ультразвукових лічильників