ОЦІНОЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПРОЦЕСУ ОСУШУВАННЯ ЖОМУ

Автор(и)

  • Г. В. Григорчук Інститут інформаційних технологій, ІФНТУНГ
  • Л. І. Григорчук ІФНТУНГ; 76019, м. Івано-Франківськ, Карпатська 15
  • В. А. Ровінський Прикарпатський національний університеті ім. В. Стефаника

DOI:

https://doi.org/10.31471/1993-9981-2021-1(46)-111-116

Ключові слова:

Сушіння жому, обробка даних температурних режимів, математичне сподівання, середнє квадратичне відхилнння, гістограма частоти розподілу.

Анотація

У процесі виробництва цукру значна увага приділяється автоматизації  виробництва, яка здійснює контроль відповідних  технологічних параметрів Сушіння жому - це дорогий і енергоємний процес. Використання виключно сушильних лабораторних шаф для контролю вологості сухого жому вимагає великих витрат часу і може привести до відхилення вологості продукту. Установка датчиків вологості як елементів системи автоматизації на об’єктах за наявності різних температурних режимів на вході і виході сушарки - це простий і надійний спосіб економії коштів, тому що дозволяє вимірювати вологість сухого жому в потоці онлайн, температуру сушки та розхід газу. При цьому можна регулювати температуру, час сушки, швидкість переміщення товару через сушилку і гарантувати на виході необхідний рівень вологості продукту для гранулювання і зберігання. Розглядається випадок залежності виробництва жому від подачі газу. За вхідні дані береться розхід газу на протязі деякого фіксованого часу t, протягом якого вироблено заданий об’єм продукції. Будуєтья графік частоти розподілу кожної випадкової величини, погрупувавши на інтервали. Знаходяться точкові оцінки даної вибірки: математичне сподівання, середнє квадратичне відхилнння кожної випадкової величини для визначення оптимального використання ресурсів. Для дослідження залежності випадкових величин визначаються параметри нормального закону розподілу для даних значень.  Для ефективного використання процесу сушки жому розглядається залежність від кількості подачі газу до кількості виробленої продукції.  За заданим нормальним законом розподілу  технологічних параметрів  сушки та виробництва жому при відповідних даних затратах газу можна висунути гіпотезу про інтервальну оцінку розподілу між виробництвом і споживанням газу. При стабільній подачі газу 0.108 виробництво жому буде  оптимальним.Визначено напрямки подальших досліджень процесу  виробництва  цукру з метою розробки  актуальни математичних  моделей та систем його автоматизації.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Посилання

A.A.Shevtsov. KInetika sushInnya buryakovogo zhomu peregrItoyu paroyu v Impulsnomu vIbrokiplyachomu sharI. ./ A.A.Shevtsov, A.V.DrannIkov, S.A.BarishnIkov, Yu.V.Fursov . M .: Tsukor, 2007, No 4. P.28-29.

Grigorchuk G. V. Modelyuvannya deformuvannya ob’EktIv, scho pratsyuyut v umovah temperaturnih vplivIv ./Grigorchuk G.V., Grigorchuk L. I., OlIynik A. P., Ris V. V. Prikarpatskiy vIsnik naukovogo tovaristva Im. Shevchenka. Chislo. 2019. No1(53). P. 38–44

Petryk M. Numerical and Analytical Modeling of Solid-Liquid Expression from Soft Plant Materials. / Petryk M., Vorobiev E. AIChE Journal. Wiley. Volume 59, Issue 12, 4762–4771 (2013) (Quartile 1, if 2.95, 15)

ShtangeEv K.O. Sushka tsukru ta zhomu v buryako-tsukrovIy galuzI /ShtangeEv K.O./ KiYiv 2015 © YuNIDO 2015.

Sverdan P.P., Znannya K.Vischa matematika (Matematichniy analIz I teorIya ymovIrnostey). 2008. 450p.

Alekseev M.A. Metod formirovaniya parametrov dlya situatsionnogo upravleniya tehnologicheskimi protsessami. Sb.nauk.pr. NGU. 2007. No 27. P. 152–156.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-06-28

Як цитувати

Григорчук, Г. В., Григорчук, Л. І., & Ровінський, В. А. (2021). ОЦІНОЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПРОЦЕСУ ОСУШУВАННЯ ЖОМУ. Методи та прилади контролю якості, (1(46), 111–116. https://doi.org/10.31471/1993-9981-2021-1(46)-111-116

Номер

Розділ

АВТОМАТИЗАЦІЯ І КОМП'ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ КОМПЛЕКСИ

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

1 2 > >>