ЗАСТОСУВАННЯ АМПЛІТУДНО–ФАЗОВОГО МЕТОДУ ДЛЯ ВИМІРЮВАННЯ ВОЛОГОСТІ РЕЧОВИН
Ключові слова:
вільна волога, зв’язана волога, високочастотний метод вимірювання, ємнісний давач, вологомір, структурна схема.Анотація
Доведено, що повну вологість досліджуваної речовини можна оцінити за вмістом в ній вільної вологи. Запропоновано удосконалений високочастотний амплітудно-фазовий метод вимірювання вологості речовин, який дозволяє виключити вплив на результат вимірювання неінформативних складових повного опору давача – опору діелектричних втрат та еквівалентної ємності пустого давача. Розроблено структурну схему вологоміру, який реалізує запропонований високочастотний амплітудно-фазовий метод вимірювання.
Завантаження
Дані завантаження ще не доступні.
Посилання
1. Петров И.К. Технологические измерения и приборы в пищевой промышленности. – М.: Пищевая промышленность, 1973. – 175 с.
2. Пучкова Л.И. и др. Состояние воды в мякише хлеба и его компонентах // Хлебопекарная и кондитерская промышленность. – 1980. – № 10. – С. 31–32.
3. Горячева А.Ф., Кузьминский Р.В. Сохранение свежести хлеба. – М.: Пищевая промышленность, 1983. – 138 с.
4. Супьян В.Я., Куцевол Н.А., Крушевский Ю.В. Методы и средства измерений влажности капиллярно-пористых материалов//В кн. “Радиотехнические устройства контроля и обработки информации”. – Киев – УМК ВО. – 1992. – С. 68-79.
5. Рудик А.В., Возняк А.Н. Высокочастотный амплитудно-фазовый метод измерения влагосодержания сыпучих веществ//Сборник трудов международного симпозиума “Наука и предпринимательство”. Приложение к Всеукраинскому научно-техническому журналу “Вибрации в технике и технологии”. – Винница – Львов. – 1998. – С. 311-314.
6. Рудик А.В., Возняк О.М., Анфілов Р.А. Високочастотний амплітудно-фазовий метод вимірювання вологості речовин//Вісник Хмельницького національного університету. – 2005. – №4. Частина 1. Том 1. С. 163-169.
7. Рудик А.В., Рудик В.А. Застосування амплітудно-фазового методу для вимірювання вологості речовин//Методи та засоби неруйнівного контролю промислового обладнання. Матеріали 4-ої науково-практичної конференції студентів і молодих учених. – Івано-Франківськ, ІФНТУНГ, 2013. – С. 157-158.
2. Пучкова Л.И. и др. Состояние воды в мякише хлеба и его компонентах // Хлебопекарная и кондитерская промышленность. – 1980. – № 10. – С. 31–32.
3. Горячева А.Ф., Кузьминский Р.В. Сохранение свежести хлеба. – М.: Пищевая промышленность, 1983. – 138 с.
4. Супьян В.Я., Куцевол Н.А., Крушевский Ю.В. Методы и средства измерений влажности капиллярно-пористых материалов//В кн. “Радиотехнические устройства контроля и обработки информации”. – Киев – УМК ВО. – 1992. – С. 68-79.
5. Рудик А.В., Возняк А.Н. Высокочастотный амплитудно-фазовый метод измерения влагосодержания сыпучих веществ//Сборник трудов международного симпозиума “Наука и предпринимательство”. Приложение к Всеукраинскому научно-техническому журналу “Вибрации в технике и технологии”. – Винница – Львов. – 1998. – С. 311-314.
6. Рудик А.В., Возняк О.М., Анфілов Р.А. Високочастотний амплітудно-фазовий метод вимірювання вологості речовин//Вісник Хмельницького національного університету. – 2005. – №4. Частина 1. Том 1. С. 163-169.
7. Рудик А.В., Рудик В.А. Застосування амплітудно-фазового методу для вимірювання вологості речовин//Методи та засоби неруйнівного контролю промислового обладнання. Матеріали 4-ої науково-практичної конференції студентів і молодих учених. – Івано-Франківськ, ІФНТУНГ, 2013. – С. 157-158.
##submission.downloads##
Опубліковано
2013-11-29
Як цитувати
Рудик, А. В., & Рудик, В. А. (2013). ЗАСТОСУВАННЯ АМПЛІТУДНО–ФАЗОВОГО МЕТОДУ ДЛЯ ВИМІРЮВАННЯ ВОЛОГОСТІ РЕЧОВИН. Методи та прилади контролю якості, (2(31), 29–35. вилучено із https://mpky.nung.edu.ua/index.php/mpky/article/view/172
Номер
Розділ
ВИМІРЮВАННЯ ФІЗИКО-МЕХАНІЧНИХ ПАРАМЕТРІВ РЕЧОВИН