MEASURING TOOLS FOR DETECTION OF FROZEN CHICKEN
Keywords:
quality control, rapid method, RLC-meter, chicken, immitance.Abstract
Reviews of methods for distinguishing of chilled and frozen meat were presented. Problem of frozen meet detection and special details of its solution based on immitance method was considered. Structural diagrams of the device for determining defrost meat were offered.
Downloads
Download data is not yet available.
References
1. Классификация методов оценки свежести мясного сырья / А.Ф. Алейников, И. Г. Пальчикова, Ю. В. Чугуй // Информационные технологии, системы и приборы в АПК: материалы международной научно-практической конференции «АГРОИНФО-2012» (Краснообск, 10-11 октября 2012 г.) / Рос. акад. с.-х. наук. Сиб. регион. отд-ние [и др.]. – Новосибирск, 2012. – Ч.2. – С.63-68.
2. Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології і стандартизації продуктів тваринництва / О. М. Якубчак, В. І. Хоменко, C. Д. Мельничук та ін.; За ред. О. М. Якубчак, В. І. Хоменка. — Київ, 2005. — 800 с.
3. Янчева М. О. Фізико-хімічні та біохімічні основи технології м’яса та м’ясопродуктів: Навч. пос. / М. О. Янчева, Л. В. Пешук, О. Б. Дроменко.— К.: Центр учбової літератури, 2009. — 304 с.
4. Процай О. В. Контроль якості м’яса імітансним методом.// VIII Международная конференция «Стратегия качества в промышленности и образовании»: [тези], (8-15 червня 2012 р., Варна, Болгарія): Матеріали. У 3-х томах. Том ІІ. Упорядники: Хохлова Т. С., Хохлов В. О., Ступак Ю. О. – Дніпропетровськ-Варна, 2012. – 554 с. – С. 168 - 169.
5. Козловська Г. В. Харчова мікробіологія./ Г. В. Козловська. – К.: ФОП Нагорна І.Л., 2010. – 48 с.
6. The Epoch Тіmes Україна: [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://www.epochtimes.com.ua/gurme/helpful-hint/jak-vybraty-svizhe-dobrojakisne-m-jaso-65816.html – Як вибрати свіже доброякісне м’ясо.
7. BIOSAFETY-CENTER. Научно-исследовательский центр биобезопасности и экологического контроля ресурсов АПК // ДДАЕУ: [Електронний ресурс] – Режим доступу:http://biosafety-center.com/%D0%BC%D0%B8%D0%BA% D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BA%D1%82%D1%83%D1%80%D0%BD%D1%8B%D0%B9-%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7-2/
8. Походило Є. В. Розвиток теорії та принципів побудови засобів вимірювання імітансу об’єктів кваліметрії: Автореф. дис. д-ра техн. наук: 05.11.05 / Національний ун-т “Львівська політехніка”. - Л., 2004. — 40 с.
9. Німецькі вчені навчилися виявляти лежале м'ясо: [Електронний ресурс] / Ветеринарна медицина України // Ветеринарний інформаційний ресурс України – Режим доступу:http://vet.in.ua/menu/news.php?id_article=419
10. Handbook of meat processing / edited by Fidel Toldrá. - Blackwell Publishing, USA, 2010. – 566 p.
11. Пат. 71214 Україна, МПК G 01 R 27/00. Спосіб визначення свіжості м’яса/ Походило Є. В., Столярчук П. Г., Процай О. В. (Україна); заявник та патентовласник НУ «Львівська політехніка» — № u 2011 14432 ; заявл. 06.12.2011 ; опубл. 10.07.2012, Бюл. № 13. — 4 с.
12. Походило Є. В., Вікович О. В. Контроль свіжості м’яса за параметрами імітансу / Є. В. Походило, О. В Вікович // Стандартизація, сертифікація, якість. - №1 (86) - 2014.
2. Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології і стандартизації продуктів тваринництва / О. М. Якубчак, В. І. Хоменко, C. Д. Мельничук та ін.; За ред. О. М. Якубчак, В. І. Хоменка. — Київ, 2005. — 800 с.
3. Янчева М. О. Фізико-хімічні та біохімічні основи технології м’яса та м’ясопродуктів: Навч. пос. / М. О. Янчева, Л. В. Пешук, О. Б. Дроменко.— К.: Центр учбової літератури, 2009. — 304 с.
4. Процай О. В. Контроль якості м’яса імітансним методом.// VIII Международная конференция «Стратегия качества в промышленности и образовании»: [тези], (8-15 червня 2012 р., Варна, Болгарія): Матеріали. У 3-х томах. Том ІІ. Упорядники: Хохлова Т. С., Хохлов В. О., Ступак Ю. О. – Дніпропетровськ-Варна, 2012. – 554 с. – С. 168 - 169.
5. Козловська Г. В. Харчова мікробіологія./ Г. В. Козловська. – К.: ФОП Нагорна І.Л., 2010. – 48 с.
6. The Epoch Тіmes Україна: [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://www.epochtimes.com.ua/gurme/helpful-hint/jak-vybraty-svizhe-dobrojakisne-m-jaso-65816.html – Як вибрати свіже доброякісне м’ясо.
7. BIOSAFETY-CENTER. Научно-исследовательский центр биобезопасности и экологического контроля ресурсов АПК // ДДАЕУ: [Електронний ресурс] – Режим доступу:http://biosafety-center.com/%D0%BC%D0%B8%D0%BA% D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BA%D1%82%D1%83%D1%80%D0%BD%D1%8B%D0%B9-%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7-2/
8. Походило Є. В. Розвиток теорії та принципів побудови засобів вимірювання імітансу об’єктів кваліметрії: Автореф. дис. д-ра техн. наук: 05.11.05 / Національний ун-т “Львівська політехніка”. - Л., 2004. — 40 с.
9. Німецькі вчені навчилися виявляти лежале м'ясо: [Електронний ресурс] / Ветеринарна медицина України // Ветеринарний інформаційний ресурс України – Режим доступу:http://vet.in.ua/menu/news.php?id_article=419
10. Handbook of meat processing / edited by Fidel Toldrá. - Blackwell Publishing, USA, 2010. – 566 p.
11. Пат. 71214 Україна, МПК G 01 R 27/00. Спосіб визначення свіжості м’яса/ Походило Є. В., Столярчук П. Г., Процай О. В. (Україна); заявник та патентовласник НУ «Львівська політехніка» — № u 2011 14432 ; заявл. 06.12.2011 ; опубл. 10.07.2012, Бюл. № 13. — 4 с.
12. Походило Є. В., Вікович О. В. Контроль свіжості м’яса за параметрами імітансу / Є. В. Походило, О. В Вікович // Стандартизація, сертифікація, якість. - №1 (86) - 2014.
Downloads
Published
2015-12-11
How to Cite
Вікович, О. В., & Походило, Є. В. (2015). MEASURING TOOLS FOR DETECTION OF FROZEN CHICKEN. METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, (2(35), 94–99. Retrieved from https://mpky.nung.edu.ua/index.php/mpky/article/view/283
Issue
Section
METHODS AND DEVICES FOR THE TECHNOLOGICAL PARAMETERS CONNTROL