ВИМІРЮВАЛЬНІ ЗАСОБИ ДЛЯ ВИЯВЛЕННЯ РОЗМОРОЖЕНОГО КУРЯЧОГО М'ЯСА

Автор(и)

  • О. В. Вікович Національний університет «Львівська політехніка» вул. С. Бандери, 12, м. Львів, 79013
  • Є. В. Походило Національний університет «Львівська політехніка» вул. С. Бандери, 12, м. Львів, 79013

Ключові слова:

контроль якості, експрес-метод, RLC-метр ,курятина, імітанс.

Анотація

Представлено огляд методів для розрізнення охолодженого і розмороженого  м’яса. Розглянута проблематика виявлення мороженого м’яса і особливості її рішення імітансним методом контролю. Запропоновано структурні схеми пристроїв для визначення розмороженого м’яса.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Посилання

1. Классификация методов оценки свежести мясного сырья / А.Ф. Алейников, И. Г. Пальчикова, Ю. В. Чугуй // Информационные технологии, системы и приборы в АПК: материалы международной научно-практической конференции «АГРОИНФО-2012» (Краснообск, 10-11 октября 2012 г.) / Рос. акад. с.-х. наук. Сиб. регион. отд-ние [и др.]. – Новосибирск, 2012. – Ч.2. – С.63-68.
2. Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології і стандартизації продуктів тваринництва / О. М. Якубчак, В. І. Хоменко, C. Д. Мельничук та ін.; За ред. О. М. Якубчак, В. І. Хоменка. — Київ, 2005. — 800 с.
3. Янчева М. О. Фізико-хімічні та біохімічні основи технології м’яса та м’ясопродуктів: Навч. пос. / М. О. Янчева, Л. В. Пешук, О. Б. Дроменко.— К.: Центр учбової літератури, 2009. — 304 с.
4. Процай О. В. Контроль якості м’яса імітансним методом.// VIII Международная конференция «Стратегия качества в промышленности и образовании»: [тези], (8-15 червня 2012 р., Варна, Болгарія): Матеріали. У 3-х томах. Том ІІ. Упорядники: Хохлова Т. С., Хохлов В. О., Ступак Ю. О. – Дніпропетровськ-Варна, 2012. – 554 с. – С. 168 - 169.
5. Козловська Г. В. Харчова мікробіологія./ Г. В. Козловська. – К.: ФОП Нагорна І.Л., 2010. – 48 с.
6. The Epoch Тіmes Україна: [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://www.epochtimes.com.ua/gurme/helpful-hint/jak-vybraty-svizhe-dobrojakisne-m-jaso-65816.html – Як вибрати свіже доброякісне м’ясо.
7. BIOSAFETY-CENTER. Научно-исследовательский центр биобезопасности и экологического контроля ресурсов АПК // ДДАЕУ: [Електронний ресурс] – Режим доступу:http://biosafety-center.com/%D0%BC%D0%B8%D0%BA% D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BA%D1%82%D1%83%D1%80%D0%BD%D1%8B%D0%B9-%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7-2/
8. Походило Є. В. Розвиток теорії та принципів побудови засобів вимірювання імітансу об’єктів кваліметрії: Автореф. дис. д-ра техн. наук: 05.11.05 / Національний ун-т “Львівська політехніка”. - Л., 2004. — 40 с.
9. Німецькі вчені навчилися виявляти лежале м'ясо: [Електронний ресурс] / Ветеринарна медицина України // Ветеринарний інформаційний ресурс України – Режим доступу:http://vet.in.ua/menu/news.php?id_article=419
10. Handbook of meat processing / edited by Fidel Toldrá. - Blackwell Publishing, USA, 2010. – 566 p.
11. Пат. 71214 Україна, МПК G 01 R 27/00. Спосіб визначення свіжості м’яса/ Походило Є. В., Столярчук П. Г., Процай О. В. (Україна); заявник та патентовласник НУ «Львівська політехніка» — № u 2011 14432 ; заявл. 06.12.2011 ; опубл. 10.07.2012, Бюл. № 13. — 4 с.
12. Походило Є. В., Вікович О. В. Контроль свіжості м’яса за параметрами імітансу / Є. В. Походило, О. В Вікович // Стандартизація, сертифікація, якість. - №1 (86) - 2014.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-12-11

Як цитувати

Вікович, О. В., & Походило, Є. В. (2015). ВИМІРЮВАЛЬНІ ЗАСОБИ ДЛЯ ВИЯВЛЕННЯ РОЗМОРОЖЕНОГО КУРЯЧОГО М’ЯСА. Методи та прилади контролю якості, (2(35), 94–99. вилучено із https://mpky.nung.edu.ua/index.php/mpky/article/view/283

Номер

Розділ

МЕТОДИ ТА ПРИЛАДИ КОНТРОЛЮ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПАРАМЕТРІВ

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають